x

lehdistö-
tiedotteet


HAPPY! - oikotie onneen

"Tämä on: Happy. Tämä on lääketieteen tulevaisuus. Tämä on kärsivän ja huonosti voivan ihmiskunnan pelastus. Te saatte kunnian olla ensimmäisiä ihmisiä, jotka ottavat askeleen kohti tulevaisuutta."

Näin julistaa Leipäteatterin HAPPY! - oikotie onneen -teoksen lääkäri lääkekokeen osallistujille tekoälyn valvovan katseen alla. HAPPY! on moderni dystopia kahdesta ihmisestä, jotka osallistuvat vallankumouksellisen HAPPY-lääkkeen testaukseen. Lääke lupaa poistaa huonosti voivien ihmisten kärsimyksen. Sitähän jokainen lopulta haluaa - olla onnellinen.

Teos kysyy, onko parempi olla onnellinen sika vai kärsivä Sokrates.

Esitykset Helsingin Suvilahdessa Kulttuurikeskus Oranssilla 5.-23.2.2020Invictus - voittamaton

Syksyllä 2019 Leipäteatteri tuottaa lupaapyytämättömän komedian Invictus - voittamaton, eli komedia siitä, etten hävinnytkään. Esitys käsittelee mielenterveyttä ja sitä, kun on jatkettava vaikka voimia ei olisi.

Vastustaja on jo voitettu. Seuraavaksi pitää olla olematta vastustaja itselleen. Jos maailma painaa ihmistä alas, ihmisen tehtäväksi jää pystyssä pysyminen. Elämä ei ole helppoa tai ongelmatonta, mutta se saa olla aika pirun hauskaa.

Invictus - voittamaton on naurettava kuvaelma lupaapyytämättömyydestä, jolla pelastetaan sekä yksilö että koko maailma. Kaikki me emme ole voittajia. Oikeastaan kukaan meistä ei ole. Elämää ei voiteta, eikä se myöskään voita meitä.

Me olemme voittamattomia.

"Ei se pystynkö, vaan se uskallanko. Tämä on syrjäytyneille, sorretuille ja solvatuille, eli jokaiselle ihmiselle maailmassa."

Esitykset Helsingissä Alakulttuurikeskus Loukossa 16.10.-17.11.2019Sherlock Holmes eli merkityksettömyyden arvoitus

Leipäteatterin esikoisteos tarjotaa kunnianhimoista kesäteatteri!

Leipäteatterin esikoisteoksen Sherlock Holmes: eli merkityksettömyyden arvoitus myötä teatteri jalkautuu Arabianrantaan Bokvillanin huvilan puutarhaan. Teos on vinksahtanut, tuore versio kirjallisuuden ehkä käsitellyimmästä sankarihahmosta! Leikkisällä otteellaan esitys saa mestarietsivänkin pohtimaan omaa merkitystään laajemman maailmankaikkeuden edessä, kun aika ja todellisuus hajoavat paloiksi. Ehkä kohtalo onkin vain niille, jotka eivät kykene astumaan sen yläpuolelle.

"Kyvyttömyys hallita kohtaloa on vain heikkoutta, kyvyttömyyttä ymmärtää tapahtumien yksityiskohtia."

Katetussa katsomossa kelpaa nauttia teatterista säällä kuin säällä! Esitykset Bokvillanin huvilan puutarhassa 3.7.-1.8.2019.palaa etusivulle